Placinte cu mozzarella si parmezan

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2016 | 5093 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la xana ,dar cantitatiile au fost prea mari,mie mi-au iesit 5 placinte si mi-a ramas jumatate din cantitatea de mozzarella rasa,radeti pe rand cate o bucatica.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 13 g drojdie
  • 160 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • un praf de zahar
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • cam 100 g mozzarella delaco
  • 50-70 g parmezan ras
  • busuioc

Separat:

  • ulei pentru prajit
  • faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu mozzarella si parmezan:

Faina o punem intr-un castron,in mijloc punem drojdia amestecata cu 2 linguri de apa calda s praful de zahar,se lasa cam 5 minute pana cand face spuma.

Se amesteca cu o lingura,se adauga apa calda ramasa,uleiul si praful de sare.

Se framanta bine cu mana,va ramane putin lipicios,se acopera si se lasa sa creasca 45 minute.

Pe masa de lucru presaram faina,rupem bucati din aluat,il intindem,presarama busuioc,punem parmezan ras si mozzarella rasa pe razatoarea mare.

Se impacheteaza aluatul si se intinde cu grija umplut cu compozitia de branza.

Intr-o tigaie putin putin ulei lasam la incins,punem aluatul intins,se lasa cateva minute la prajit,iar pe partea de deasupra ungem cu ulei.

Se servesc calde

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu mozzarella si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

mirela0911 1

16.02.2016, 18:20

Ce bine arata!

Bya Ralu 1

16.02.2016, 19:59

multumesc

epurasha2bb 1

02.04.2016, 17:41

arata tare apetisant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu branzeturi